Cupping en klachten

Cupping

 

cupping

 

Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van glazen en bamboo cups. Deze cups worden op de huid geplaatst en trekken doormiddel van vuur vacuum op de huid. De cups zorgen voor een doorbloeding vanuit de onderlaag in de bovenste lagen van de huid, wat zich uit in een blauwe plek ook wordt er een lichte contusie(kneuzing) veroorzaakt.

 

Als reactie op deze contusie, gaat het lichaam hard aan het werk om deze kneuzing te lijf te gaan, te herstellen. Zeker voor weefsel dat door een trauma, overbelasting, operatie, diabetes geen gezonde doorbloeding meer heeft, pijnlijk of zelfs gevoelloos is geraakt geeft dit geweldig resultaat.

Ook wordt cupping tegenwoordig ook veel gebruikt in de sportwereld. Kijk naar bekende zwemmers tijdens de olympische spelen, waar cupping vooral wordt gebruikt om spasme, overbelasting van spieren en diepere weefsels tot ontspanning te brengen. Om getraumatiseerd weefsel, verkrampte spiermassa’s weer tot beweging te brengen.

Ook kan cupping toegepast worden als massage techniek voor bijv. cosmetische klachten zoals cellulitis, waar uiteindelijk ook doorbloeding als onderliggende factor de veroorzaker ligt.

Toepassing van cuppping?

Cupping is vaak onderdeel van een acupunctuur behandeling. Het bevordert de doorbloeding tot diep in de weefsels en versterkt de werking van de acupunctuur behandeling zeker bij sport gerelateerde problematiek.

Ook wordt cupping toegepast als onderdeel ter stimulatie van orgaan problematiek. Een stimulatie van buiten uit naar binnen. Door locaties gerelateerd aan de organen te gebruiken en daar “warmte” stimulatie doormiddel van cupping in te brengen bijv. op de rug en andere acupunctuur/ acupressuur punten.

 

DSC01486

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Respiratoire klachten
  • Astma/COPD/ Long aandoeningen
  • Blaas en nier problemen
  • Stimuleren van orgaan functies
  • Doorbloedings gerelateerde klachten

 

 

Cupping bij kinderen

Bij kinderen wordt er flash-cupping toegepast. Vaak wordt deze behandeling niet als pijnlijk of eng ervaren. De bamboo-cups blijven maar enkele seconden op de huid en worden voornamelijk op de rug geplaatst. Vooral kinderen met long-aandoeningen hebben hier veel baat bij.

Cupping heeft een intensieve werking en stimuleert het weefsel tot in de diepere lagen. Ook bij deze behandeling wordt er warmte in het lichaam gebracht, dit hangt af van de duur en plaatsing van de cup.

Het is zeer effectief voor stijve en pijnlijke spieren en ter bevordering van de vitale functies van de organen.

 

Onze behandelingen zijn medisch onderbouwt vanuit een oosterse zowel westers medisch benadering.

Aan cupping zitten ook contra-indicaties en kunnen net als dry-needling op veel weefsels niet! worden toegepast.

In de Chinese Geneeskunde gaat hier een diagnostiek aan vooraf en worden dan ook alleen op deze voorwaarden toegepast en gezien als medische behandeling.