Personalia

Mijn naam is Mirjam de Mooij, 40 jaar oud en wonende te Leiden.

Een massage therapeut, remedial en energetisch specialist en Chinees geschoold Acupuncturist. Personal Trainer en bewegings -en voedingscoach.

Wereldwijde erkenning onder professionele sport atleten met 17 jaar ervaring op zowel westers als oosterse geneeswijze. 

Specialisatie in hormonale disbalans, zwangerschap post – en prenataal en lichamelijke ongemakken veroorzaakt door geestelijke overbelasting.

Reizend en altijd zoekend naar wat alternatieve therapieen en behandelingen kunnen toevoegen aan het lichaam in zijn geheel.

Op zoek gaan naar De balans en De beweging binnen het hectische bestaan. Het leren omgaan met invloeden van buitenaf en je fysiek en geestelijk weerbaarder te leren opstellen.

De juiste balans om fysiek en geestelijk sterk te blijven en lichamelijke ongemakken te doen aanvaarden of leren te verbeteren.

Het negatieve te leren omarmen en te doen omzetten in een les voor ’t leven.

Te leren omgaan met fysieke of geestelijke tegenslagen dit niet lichamelijk op te slaan. Het gevecht aan te gaan en het uiterste uit jezelf te halen.

De fysieke en geestelijke heling aan te gaan en de toxiciteit te verdrijven. Het lichaam als geheel te doen genezen.

Het terug brengen van de natuurlijke homeostase “de balans” en innerlijke rust.

Daar wil ik u graag bij helpen en begeleid ik u graag op deze reis!

 • Chinees geschoold Acupuncturiste en Therapeut in Traditionele Chinese 2006-2008 Geneeskunde(Nanjing University in China)
 • Fysiotherapie 4 jaar bachelor opleiding ( Thim van der Laan) 2006-2010
 • Medische Basiskennis QingBai
 • Thaise Massage “Lazy Yoga”(120 uur Chang-Mai, Thailand) Nerve Touch Massage 2002-2006
 • Balinese Massage en deep-tissue massage (Bali) 2003
 • Sport Masseuse NGS 2006
 • Voedingsdeskundige , gewichtsconsulente BGN erkend. 2014
 • Specialisatie Acupunctuur en infertiliteit en Zwangerschap 2015
 • Babymassage cursus
 • Specialisatie Acupunctuur en Sport Blessures 2014
 • Specialisatie Sport Begeleiding/ Blessures/ Revalidatie
 • Triggerpoint en Medisch Taping 2016
 • Westerse Basis Kennis 2017

Herhaling EHBO 8 december 2017

 • Therapeute met internationale erkenning en jarenlange ervaring. Werkte voor Nike 6.0 en werkte met professionele atleten uit de hele wereld.

Extra training en specialisme in infertiliteit en acupunctuur en zwangerschap/ bevalling begeleiding met acupunctuur. IZO, Belgie

Sport en revalidatie gewicht en voeding management -electro acupunctuur.

Erkend bij de

 • WHO(world health organisation)
 • Nederlandse zorgverzekeraars .
 • Internationale & professionele sport organisaties

Ik ben de oprichster van

Hen Hao Medische Massage & Acupunctuur en heb mijn internationale erkenning te danken aan mijn jarenlange samenwerking met professionele atleten uit de hele wereld.

Tijdens mijn studie fysiotherapie aan de hoge school Thim van der Laan, heb ik  negen jaar geleden mijn Opleiding Chinese Geneeskunde behaald aan de universiteit van Chinese Geneeskunde in Nanjing, China.

Waar ik veel ervaring heb opgedaan in het  behandelen en toepassen van verschillende oosterse en westerse technieken bij chronische -en acute spieraandoeningen, blessures en chronische ziektes.

Mijn fundering ligt in de  fysiotherapie en Medische  Westerse Basiskennis en gebruik mijn 10 jaar ervaring als Sport therapeute en masseuse in combinatie met de technieken en theorie uit de Chinese Geneeskunde.

Mijn stages in China hebben mijn ogen geopend en laten zien wat er allemaal mogelijk is met het behandelen van warmte en acupunctuur. Een geweldige ervaring en iets wat ik tijdens mijn werkwijze in Nederland veel kan toepassen.

Stages…..

 • revalidatie
 • cardiologie
 • gynaecologie -en chronische ziekten afdeling,

Veel ervaring met klachten zoals:

……….. hemiplegie, hartafwijkingen, infertiliteit, impotentie, incontinentie, zwangerschaps-problemen, darmziektes Crown, verlammingen, Bell’s palsy, anorexia, MS, spierziekten.

Acupunctuur, moxa en cupping(warmte-therapie) zijn voor vele aandoeningen toe te passen, maar bij veel behandelingen pas ik ook nog de massage technieken toe.

Met mijn ervaring van de laatste jaren en het toepassen van oosterse massagetechnieken (thaise -en balinese), in combinatie met fysiotherapie, tuina, acupunctuur, moxa en/of cupping, kan ik voor u het beste uit beide “medische werelden” toepassen.

Behandelingen worden aangepast op uw persoonlijke klachten, aandoeningen en/of ziekte, want geen een lichaam is hetzelfde.

Zoeken waar de basis van uw klacht is begonnen, om zo niet alleen de klacht, maar ook de oorzaak aan te pakken.

Om het beste uit beide “Medische werelden ”  toe te kunnen passen en mijn behandelingen goed te kunnen onderbouwen, heb ik de opleiding fysiotherapie en Westerse Basis kennis (Qing-Bai)gevolgd en het MBK afgelopen 2017.

DSC01495

Lees hier meer over mijn opleidingen en mijn visie: 

Drie jaar geleden heb mijn diploma Chinese Geneeskunde, Acupunctuur, Moxa/Cupping behaald op Bachelor Niveau aan de Universiteit van Chinese Geneeskunde te Nanjing, China (WHO).

Tijdens mijn studie, heb ik 9 maanden stage gelopen op verschillende afdelingen in “Westerse” ziekenhuizen.

In China is de Chinese Geneeskunde totaal geintegreerd en geaccepteerd in de westerse geneeskunde en werken in goede harmonie samen.

Tijdens mijn stage ging mijn aandacht naar patienten met MS en Spierziekten en het toedoenen van kruiden en acupunctuur en manipulaties en de effecten hiervan.

Langer dan 15 jaar geleden ben ik begonnen met het praktiseren van massage. Ik heb mijn eerste ervaringen opgedaan in massage, tijdens mijn jaar verblijf in Indonesië. Daarna tijdens mijn seizoenen werken in de bergen, waar ik topsporters behandelde en voor verschillende internationale evenementen werkte.

In Indonesië wordt massage nog steeds gebruikt, als een medische behandeling en biedt aan vele klachten verlichting en verbetering.

Dit was de reden voor mij om juist hier een aantal Balinese/ deep tissue -en Thaise massage (Chang Mai TMC)te volgen en al snel groeide het verlangen naar meer.

De stretch-technieken, die worden gebruikt in Thaise massage komen sterk overeen met de manipulaties in fysiotherapie.

Ze zijn goed toe te passen en zeer effectief bij mensen/ kinderen met een beperking. Ook voor preventief gebruik, bijv bij topsporters is deze manier van behandelen een weldaad voor het lichaam….

Toch miste ik nog steeds iets….. Waar waren deze “behandel” methodes op gebaseerd en waar lag de oorsprong van deze geneeswijze…..?

Dit bracht mij in China, waar ik een opleiding volgde aan een van de oudste universiteiten in Chinese Geneeskunde en waar nog steeds vastgehouden wordt aan de “Traditionele” manier van denken en behandelen.

Een 4000 jaar oude geneeswijze, die door heel Azië nog steeds wordt gepraktiseerd en die een geweldige toevoeging kan geven aan onze “Westerse” manier van behandelen.

Het gaf mij, de basis en de kennis naar waar ik op zoek was. Samen met de kennis uit de westerse geneeskunde, kan ik nu mijn behandelingen geheel onderbouwen.

Ik pas het beste uit beide toe en sta nog steeds verstelt van de resultaten!

In de Tibetten Highlands waar ik de lokale vrouwen behandel voor artrose.

Mijn studie acupunctuur is dan nu wel afgerond, maar onderzoek en wetenschap gaan door.

Door mijn lidmaatschap bij het NBCG YI en WHO, blijf ik op de hoogte van nieuwe onderzoeken en resultaten.

Ook word ik jaarlijks bijgeschoold. Mijn universiteit en vele andere internationale instanties, waaronder ook de WHO, zorgen voor erkenning van acupunctuur en vele onderzoeken op het toepassen van TCM en Westerse Ziekten.

Hierdoor kunnen zij ervoor zorgen, dat “Onze behandelingen” toch geaccepteerd en erkend worden in de westerse geneeskunde!

Wilt u meer weten of informatie?

Hen Hao Acupunctuur & Massage
henhaonl@yahoo.com

0031 (0) 637332577