Massage Leiden

  • Massage Leiden, Sportmassage Leiden, Zwangerschaps Massage, Myofasciale technieken Massage Leiden, Baby Massage, Holistische Massage Leiden, Medische Massage Leiden, Trigger point Massage, Thaise Massage, Sport Therapie, Sport Revalidatie, Sport Begeleiding en fysiotherapie Leiden

Leiden henhaonl@yahoo.com Contact: 06 37 33 25 77

sports-massage.jpg

Massage & Manipulaties

Onze massages en manipulaties zijn gebaseerd op de fysiologische processen en Oosterse theoriën. Het deblokkeren van de meridianen en het opheffen van disbalans in een weefsel, zijn een van de meest belangrijke redenen om massages toe te passen.

Er wordt een combinatie gemaakt van

  • Medisch Taping
  • Trigger point Massage
  • Deep-tissue Massage
  • Sport Massage
  • Lymfe drainage
  • Tuina Massage (acupressuur)
  • Thaise Massage manipulaties en stretch technieken.
  • Balinese oil massage
  • Ayuveric Remedial Massage

Ook geven wij

  • Zwangerschap (medisch)massage
  • Baby massage

pregnancy-massage

Ook doen wij speciale zwangerschap behandeling zowel massage als acupunctuur. Bij klachten voor tijdens en na de zwangerschap/ bevalling. Inleiding, indaling en stuitligging. Misselijkheid en overtijdbehandeling.

( Specialisatie genoten zwangerschap en Trad. Chinese geneeskunde veel ervaring bij stuitligging en indaling problemen)

Er wordt gekeken naar wat bij u van toepassing is en hier wordt de behandeling op afgestemd. Een behandeling gebaseerd op uw individuele klachten, lichamelijke en geestelijke disbalans.

abdominalmassage

Waarom massage……?

Massage kan een sederende/ ontspannende werking hebben.

Er wordt een hormoon aangemaakt, die wordt aangewakkerd door het prikkelen van het zenuwstelsel.

Het weefsel en/ of de spieren komen hierdoor weer tot ontspanning. De natuurlijke processen worden op gang gebracht en het weefsel krijgt de kans, om beter en sneller te herstellen.

Massage kan ook een activerende werking hebben. Weefsels en spieren, die zijn aangetast door een trauma en/of aandoening, krijgen door inactiviteit een lange tijd geen prikkels.

Door diepe massage technieken worden er “nieuwe” prikkels opgewekt en wordt het weefsel en alle processen weer geactiveerd.

Er ontstaat een betere doorbloeding, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen (blokkades).worden gestimuleerd.

Door de natuurlijke processen te stimuleren en zenuwen weer te activeren, worden de hersenen ook geprikkeld en geactiveerd. Zij zorgen ervoor dat het regelsysteem weer op gang gebracht wordt en het oude patroon opgepakt kan worden.

Thaise-stretching technieken en manipulaties

  • Lichamelijke aandoening
  • Verkorte spieren
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Afvoer afvalstoffen

thai-massage

Zeer geschikt voor mensen/ kinderen met een beperking.

De stretch – technieken zorgen voor een blijvende doorbloeding, prikkeling van het zenuwstelsel en een bewegend mobiel gewricht. Spieren raken verkort en gewrichten kunnen vast komen te groeien, door inactiviteit.

Door rekkingen en manipulaties toe te passen, worden de spieren weer op lengte gebracht.

De weefsels en spieren blijven beter doorbloed en de gewrichten behouden hun flexibiliteit. Vergroeiingen krijgen zo niet de kans om zich te ontwikkelen.

Bij verkorte spieren en bij inactiviteit kunnen afvalstoffen zich vast zetten in een weefsel, waardoor de doorbloeding en fysiologische processen worden belemmerd.

Het verlengen van de spieren en het manipuleren van de gewrichten, zorgen voor het op gang brengen van de natuurlijke processen.

De afvalstoffen en/of blokkades, worden zo opgeheven, losgebroken en afgevoerd. Blokkades kunnen op langere termijn ook de organen gaan beinvloeden.

Door het lichaam in “beweging” te houden, blijft het lichaam in een betere conditie en krijgen deze blokkades niet de kans, de gezondheid verder aan te tasten.

Combinatie Massage en Acupunctuur

  • Trauma, blessures, spieraandoening

Een acuut trauma of een blessure, gaat vaak gepaard met pijn en zwelling van het weefsel. Het zorgt ervoor dat de spier en/of gewricht niet kan worden bewogen.

Deze pijn en beperking beschermt je lichaam en geeft het weefsel voldoende tijd om het te herstellen.

Houden deze klachten lang aan, dan is het weefsel niet in staat zichzelf te herstellen. Het weefsel moet gestimuleerd of gedeblokkeerd worden. Door diepe massage technieken, worden de zenuwen geprikkeld en het weefsel beinvloed.

De afvalstoffen worden losgemaakt en het weefsel en de pezen kunnen herstructureren en opnieuw worden opgebouwd.

Is een spier of weefsel in disbalans of zijn er vele blokkades aanwezig, dan kan er snel een trauma optreden.

Bijvoorbeeld na een kleine inspanning kan de rug of de nek vast komen te zitten, ook wel spit genoemd

Vaak wordt dit veroorzaakt door kou of wind…. Zitten naast een open raam in de auto of na een sportactiviteit zonder jas naar huis……

De kou blokkeert de doorbloeding en door middel van warmtebehandeling en massage kunnen de klachten snel verholpen worden.

cupping

Combinatie behandeling

Is er in een weefsel veel spanning aanwezig en zijn de spieren verkort, dan wordt er vaak eerst massage en rekkingen toegepast.

Acupunctuur kan ook heel goed gebruikt worden om het weefsels te deblokkeren, maar bij een verhoogde spanning in de spieren, geeft massage een effectiever en sneller resultaat.

Als de verhoogde tonus in de spier en de afzetting van afvalstoffen zijn opgeheven en afgebroken, kan er acupunctuur toegepast worden.

Bij de intake, wordt er gekeken naar het weefsel en/of spieren en aanwezige blokkades. De behandeling wordt hierop aangepast en kan bestaan uit een intensieve massage, gevolgd door acupunctuur.

Massage en stress

  • Burn-out, depressie, neerslachtig, moe

Stress zorgt voor een disbalans in ons lichaam.

Vele natuurlijke processen worden stilgelegd, zoals herstel-genezing, darmfuncties, doordat het lichaam geactiveerd is door adrenaline.

Stress wakkert ons adrenalinesysteem aan, kan goed reageren en prikkels van buitenaf worden snel verwerkt… Dit kost ontzettend veel energie en vergt veel van ons lichaam. Als het lichaam zich in een constante stresstoestand (ergotrope) bevindt, is er een kans dat het lichaam uitgeput raakt.

Door constant “alert” te zijn, kunt u gaan zweten, krijgt u een hoge bloeddruk, slapeloosheid en verhoogde hartslag…of onregelmatige hartslag….. het lichaam is op en er ontstaat een Burnout!

reflexology_01Bij een stevige diepe massage en bij acupressuur wordt er endorfine aangemaakt, hetzelfde hormoon wat vrijkomt na een intensive sport activiteit.

Dit hormoon zorgt ervoor dat het lichaam ontspant en geeft een goed en blij gevoel…..vandaar dat ook beweging zeer effectief is voor herstel van stres problemen.

Het lichaam krijgt de kans om weer op adem te komen, zich te herstellen en alle tekorten weer aan te vullen.

kruidenstempell (1)

Emotie, stress en massage

  • MS
  • ME
  • Fybromyalgie
  • Rheumatoide Artritis

Stress en bepaalde emoties(boosheid..wrok..verdriet), kunnen voor een hoge spanning in de spieren zorgen.

De ademhaling gaat vaak onregelmatig en de zuurstof toevoer naar de spieren en weefsels neemt af. Hierdoor houdt het lichaam overmatig veel afvalstoffen vast, die het weefsel kunnen gaan beinvloeden.

Beweging, goede voeding en het vrij maken van emoties en stress geven een oplossing voor dit probleem. Massage en acupunctuur, stimuleren het vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen en het los komen van opgekropte emoties.

Mensen met: MS, ME, Fybromyalgie, Rheumatoide Arthritis hebben vaak veel baad bij deze behandelingen.

Massage als preventieve behandeling

Massage is niet alleen zeer effectief voor blessures, aandoeningen, maar is ook heel goed om het gezonde balans te behouden. Een blokkade zorgt dat de natuurlijke processen worden belemmerd.

Blokkades kunnen op de lange termijn organen aantasten en ziektes tot gevolg hebben. Door gezond te eten, veel te bewegen en emoties en stress goed te verwerken, kunt u het vormen van blokkades(afvalstoffen) remmen.

Ze krijgen niet de kans om zich te ontwikkelen en uw gezondheid aan te tasten.

Tuina bij kinderen In China wordt Tuina veel gebruikt bij kinderen. Door kleine manipulaties wordt het darmstelsel, de spieren en de organen gestimuleerd.

pregnancy-baby-massage-how-to

  • Darmproblemen
  • Astma/ longaandoeningen
  • Bewegingsbeperking spieren/ gewrichten

BELANGRIJK!

Onze behandelingen en massages hebben uitsluitend een medische achtergrond en zijn dan ook medisch onderbouwd.

Hen Hao is aangesloten bij meerdere beroepsorganisaties waardoor de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars worden herkend en vergoed.

Helaas moet ik hiervoor nu 21% extra belasting afdragen sinds januari 2014 en deze kosten zijn doorberekend en inbegrepen bij de kosten. U bent in goede handen…

.

  • Vier jaar training fysiotherapie bachelor
  • Chinees geschoold en diploma in Traditionele Chinese Geneeskunde
  • 120 uur Training in Thaise Massage(Chang Mai) Nerve Touch Massage (120 uur) en Balinese Massage(getraind in Bali).
  • Tuina, Acupressuur en erkend Sport Masseuse
  • Ervaring Internationaal en bekend met professionele sport atleten. (X-Games 2010/ 2011 Nike)

Langer dan 15 jaar ervaring met het behandelen en werken met top sporters, chronische ziekten en lichamelijk klachten en problematiek.

Voor meer informatie stuur een email naar

henhaonl@yahoo.com