Cursus Massage Mantelzorgers

Cursus: behoud flexibiliteit en doorbloeding

Bent u een verzorger/ mantelzorger voor uw vriend, vriendin, ouder en/of partner?Zou u graag wat meer willen doen, als verzorger?

  • Deelnemen aan het behouden van de lichamelijke gezondheid van uw vriend, vriendin, partner en/of ouder?
  • Op een eenvoudige manier, de kleine kneepjes van het vak leren, zodat u invloed kan uitoefenen op de doorbloeding, darmfuncties en het behouden van de flexibiliteit van gewrichten?
  • Een cursus, speciaal ontwikkeld voor mensen zoals u…die op een leuke en gemakkelijke manier u een handleiding geeft om meer te betekenen als verzorger/mantelzorger.

Deze maand begin ik speciaal voor verzorgers en/of mantelzorgers een cursus, waarin je leert masseren, stretchen en acupunctuurpunten te beinvloeden om de gezondheid van uw vriend, vriendin, ouder, partner te behouden en klachten te verminderen.

Door het opgroeien met twee gehandicapten vrienden, ben ik mij gaan specialiseren in behandelingen, die beschikbaar zijn voor mensen met een handicap(rolstoel), chronische afwijking/ ziekten. In mijn studie fysiotherapie en chinese geneeskunde en oosterse massage technieken, kwam ik erachter dat het toedienen van behandelingen niet zozeer om de kwaliteit gaat, maar om continuiteit.

Mensen die door hun beperking of ziekte weinig lichaamsbeweging krijgen, kunnen hierdoor doorbloedings problemen ontwikkelen. Dit gaat vaak gepaard met kouden benen, handen, kramp, spasmen en vochtophoping en vergroeiingen. Ook hoort obstipatie tot een van de meest voorkomende klachten. Door weinig beweging en het vele zitten in een houding, wordt de doorbloeding ook naar het bovenlichaam vermindert. Spieren worden korter, de zuurstoftoevoer naar de spieren maar ook de organen neemt af en de darmen krijgen niet genoeg prikkels om optimaal te werken. Door de verminderde werking van de darmen, wordt de opnamen van mineralen en de afvoer van afvalstoffen en vocht verstoord….waardoor obstipatie, vocht en het verminderen van het immuun symsteem veroorzaakt wordt.

In deze cursus, leert u op een leuke en eenvoudige manier kennis te maken met het lichaam. De problemen, die kunnen ontstaan door een beperking en wat je daar als verzorger/ mantelzorger aan kunt doen.

Natuurlijk bent u geen vervanger! van een arts, fysiotherapeute, maar door 10 minuten per dag zelf stretching en massage technieken toe te dienen, kunt u vele klachten verminderen en zelfs vastgelopen gewrichten voorkomen.

Vitale functies van de organen en vooral het verteringsorgaan stimuleren en doorbloeding van spieren behouden.

Wilt u meer informatie als persoon, mantelzorger en/of instelling neem vrijblijvend contact op

henhaonl@yahoo.com